decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Activitatea deputatului UDTR

Print
Anul
Urme ale istoriei turce 14 iulie 2022

Urme ale istoriei turce

Urme ale istoriei turce
Urme ale istoriei turce
Urme ale istoriei turce

Sucursala Tulcea a Uniunii Democrate Turce din România a organizat , în cea de a treia zi de Kurban Bayram, evenimentul cultural „Urme ale istoriei turce”. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Centrului Cultural „Yunus Emre” Constanţa şi a fost găzduit de Muzeul de Artă din Tulcea.

Au răspuns invitaţiei deputatului Iusein Ibram şi au participat la manifestarea culturală reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, ai mediului de afaceri şi ai minorităţilor naţionale, precum şi membri ai corpului diplomatic acreditaţi în România. Alături de deputatul Iusein Ibram şi de membrii comunităţii turce din Tulcea s-a aflat la eveniment şi secretarul general al UDTR, prof. Ervin Ibraim.

În debutul manifestării, deputatul Iusein Ibram, primarul municipiului Tulcea, dl. Ştefan Ilie, împreună cu Ambasadorul Republicii Turcia în România, E.S. d-na Füsun Aramaz, au dezvelit placa memorială de pe faţada Muzeului de Artă din Tulcea, „Conacul Paşei”, monument istoric de arhitectură otomană modernă, construit în stil neoclasic între anii 1863–1865 de guvernatorul local Ahmed Rezim Paşa. În discursurile lor, oficialităţile au vorbit despre istoria comună a celor două ţări, România şi Turcia şi au subliniat faptul că în prezent relaţiile bilaterale se caracterizează prin cooperare şi dialog consistent în toate domeniile. A mai fost subliniat faptul că minorităţile naţionale din Dobrogea trăiesc în bună înţelegere de sute de ani şi îmbogăţesc prin valorile lor identitare patrimoniul cultural regional. La eveniment au mai fost prezenţi: muftiul Cultului Musulman din România, dl. Murat Iusuf, subprefectul judeţului Tulcea, dl. Timur Memet, vicepreşedintele CJT Mihai Huleni, Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, dl. Emre Yurdakul, Consulul Onorific al Republicii Turcia la Tulcea, dl. Daniel Iluşcă, şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD) Bucureşti, dl. Güven Güngör.

Ansamblul folcloric „Tuna” al Sucursalei UDTR Tulcea, coordonat de prof. Nurten Mahmudi, a prezentat un scurt program de dansuri tradiţionale turceşti. Participanţii la eveniment au vernisat expoziţia de tablouri „Geamiile din Dobrogea” semnate de renumita artistă plastică Celine Ali, pictate în anul 2014, pe când era elevă a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa. Tot în cadrul manifestării culturale, oaspeţii au avut posibilitatea să experimenteze pictura ebru.

Ambasadorul Republicii Turcia în România, E.S. d-na Füsun Aramaz, împreună cu Consulul General Emre Yurdakul au vizitat sediul Sucursalei Tulcea a UDTR unde s-au întâlnit cu membrii comunităţii turce pe care i-au felicitat cu prilejul Sărbătorii Sacrificiului. Deputatul Iusein Ibram şi membrii Sucursalei UDTR Tulcea i-au avut ca oaspeţi, cu prilejul Kurban Bayram, şi pe Muftiul Cultului Musulman din România, Murat Iusuf, precum şi pe primarul Ştefan Ilie.

Biroul de presă UDTR,

14 iulie 2022
Ziua Limbii Turce sarbatorita la Constanta 7 iunie 2021

Ziua Limbii Turce sărbătorită la Constanţa

Ziua Limbii Turce
Ziua Limbii Turce
Ziua Limbii Turce
Ziua Limbii Turce

Uniunea Democrată Turcă din România a sărbătorit Ziua Limbii turce cu o zi în avans, , la Constanţa. Spectacolul aniversar „5 Iunie – Ziua Limbii Turce” a fost organizat de Comisia de cultură a UDTR şi a fost coordonat de preşedinta comisiei, Serin Türkoğlu. Manifestarea s-a desfăşurat în prezenţa secretarului de stat al Departamentului pentru Relaţii Interetnice, Enikö Lacziko, şi a ambasadorului Republicii Turcia în România, E.S. Füsun Aramaz.

În debutul evenimentului, preşedintele UDTR, Fedbi Osman, a înmânat plachete aniversare unor personalităţi din spaţiul public care au sprijinit, prin activitatea lor, promovarea limbii şi culturii etnicilor turci din România. Au primit plachete aniversare: secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţii Interetnice, Enikö Katalin Lacziko, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Iulian Coşa (placheta sa a fost preluată de subprefectul Secyl Suliman), primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac (placheta sa a fost ridicată de consilierul personal, Dorin Popescu), inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, prof. Sorin Mihai (placheta sa a fost preluată de d-na inspector şcolar Icbal Anefi) şi preşedinta de onoare RESTO, Corina Martin. Preşedintele UDTR, Fedbi Osman, a mai conferit plachete aniversare ambasadorului Republicii Turcia în România, E.S. Füsun Aramaz, consulului general al Republicii Turcia la Constanţa, Emre Yurdakul, consulului onorific al Republicii Turcia la Tulcea, Daniel Iliuşcă, coordonatorului Biroului TIKA Bucureşti, Hasan Burak Ceran, directorului Centrului Cultural «Yunus Emre» Constanţa, Tuna Balkan şi preşedintelui TIAD, Güven Güngör (placheta sa a fost ridicată de secretarul general, Barbaros Yikar).

Evenimentul a continuat cu un spectacol de dansuri tradiţionale turceşti susţinut de ansamblul folcloric «Delıkanlılar», aplaudat îndelung de cei prezenţi. Spectacolul s-a încheiat cu un mini-recital de poezie în limba turcă, susţinut de elevii Melek Musledin şi Mustafa Fucigi. La finalul evenimentului, deputatul Iusein Ibram a declarat: „Limba maternă este una dintre cele mai importante valori identitare ale etnicilor turci din România, o comoară inestimabilă pe care noi trebuie să o păstrăm vie, vorbind-o atât în familie cât și în societate. Numai de noi, părinții și bunicii de astăzi, depinde dacă cei mai mici membri ai comunității vor vorbi limba turcă în viitor. Încurajați-vă copiii să studieze limba turcă la școală și participați la acțiunile organizate de UDTR deoarece este garantul promovării și conservării valorilor noastre identitare: limba maternă, istoria, cultura, tradițiile și religia islamică!”

La eveniment au mai luat parte muftiul Cultului Musulman din România, Murat Iusuf, şi subsecretarul de stat al DRI, Aledin Amet. Printre invitaţi s-au mai numărat: prim-vicepreşedintele UDTR, Iusein Gemal, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, preşedinta comisiei de învăţământ, prof. Vildan Bormambet, președintele comisiei de religie, Temur Ibraim, şi preşedintele comisiei de tineret, Harun Osman.

Potrivit Legii nr. 223/2016, lege iniţiată de deputatul Iusein Ibram, „Ziua Limbii Turce” se sărbătoreşte anual la data de 5 iunie.

Biroul de presă UDTR,

7 iunie 2021
Ziua Limbii turce 12 iunie 2019

Ziua Limbii turce

Ziua Limbii turce
Ziua Limbii turce
Ziua Limbii turce
Ziua Limbii turce

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat un spectacol aniversar prilejuit de împlinirea a 3 ani de la instituirea prin lege a zilei de 5 iunie ca Zi a Limbii Turce, , la Constanţa.

Spectacolul a fost susţinut de ansamblul folcloric „Delıkanlılar” al UDTR şi de invitaţi speciali din Macedonia de Nord şi Republica Moldova. Alături de ansamblul „Delıkanlılar”au urcat pe scenă: ansamblul folcloric „Mavi Laleler" din Macedonia de Nord, Ludmila Kristeva şi Vasili Baragan (Republica Moldova), precum şi elevii: Fucigi Mustafa, Melek Musledin şi Defne Koșkan. În cadrul evenimentului, preşedintele UDTR, Fedbi Osman, a înmânat plachete aniversare unor personalităţi din spaţiul public, care au sprijinit prin activitatea lor promovarea limbii şi culturii etnicilor turci din România. Au primit plachete din partea UDTR: subprefectul Şenol Ali şi secretarul general adj. din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Levent Accoium. Președintele Fedbi Osman a mai înmânat plachete aniversare: ambasadorului Republicii Turcia în România, E.S. Füsun Aramaz, consulului General al Republicii Turcia la Constanţa, Sulhi Turan, consulului general adj. Hasan Akdogan, coordonatorului Biroului TIKA Bucureşti, Yasemin Melez Biçer, preşedintelui DEIK, Ömer Süsli şi preşedintelui Asociației Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD), Güven Güngör. În încheierea spectacolului, a avut loc premierea elevilor clasaţi pe primele 4 locuri la concursul naţional de muzică şi poezie turcă „Güzel Dilim – Fumoasa mea limba turcă”, organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi ISJ Constanţa, în data de . Elevii au primit premii din partea UDTR şi a Ministerului Educaţiei Naționale. Premiile au fost înmânate de reprezentanta Ministerului Educației Naţionale, doamna consilier Elvira Codrea, de inpectorul şcolar Icbal Anefi (ISJ Constanţa) şi de preşedinta comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet. Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă (TIKA) a oferit premii câștigătorilor concursului «Istoria şi tradiţia turcilor din România». Premiile au fost înmânate de coordonatorul Biroului TIKA București, Yasemin Melez Biçer şi de E.S. Ambasadorul Republicii Turcia în România, Füsun Aramaz.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența inițiatorului proiectului de lege privind sărbătorirea zilei de 5 iunie ca zi a Limbii Turce, deputatul Ibram Iusein. Printre invitați s-au aflat: subsecretarul de stat al DRI, Aledin Amet, decanul Facultăţii de Istorie şi Ştiințe Politice a Universităţii «Ovidius» din Constanța, conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, directorul Colegiului „K. Atatürk” din Medgidia, prof. Accan Mologani, profesori din Konya şi Bursa aflați în vizită în România în cadrul unor proiecte de parteneriat cu instituții de învățământ din România, numeroși membri ai filialelor UDTR din județul Constanța. La manifestarea culturală a luat parte și secretarul general al UDTR, prof. Ervin Ibraim. Evenimentul a fost organizat de comisia de cultură a UDTR cu sprijinul Biroului Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA) București și a fost coordonat de președinta comisiei de cultură, Serin Türkoğlu.

Ziua de 5 iunie se sărbătoreşte din anul 2017 ca urmare a adoptării Legii nr. 223 de către Parlamentul României, în noiembrie 2016.

Biroul de presă UDTR,

12 iunie 2019
Cina traditionala de iftar oferita de UDTR 27 mai 2019

Cină tradiţională de iftar oferită de UDTR

Cina de iftar
Cina de iftar
Cină de iftar la UDTR

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat o cină tradiţională de iftar la care au luat parte lideri ai UDTR, reprezentanţi ai autorităţilor publice şi ai instituţiilor deconcentrate, precum şi diplomaţi acreditaţi în România, în data de , la Constanţa. Au răspuns invitaţiei preşedintelui UDTR, Fedbi Osman, de a participa la cina de iftar alături de membrii comunităţii turce: muftiul Cultului Musulman din România, Murat Iusuf, subprefectul Judeţului Constanţa, Ali Şenol, secretarul general adj. din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Levent Accoium, inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, prof. Gabriela Bucovală şi viceprimarul comunei Cumpăna, Florin Neagu.

În acest an, a luat parte la cina de iftar pentru prima dată în calitate de Ambasador al Republicii Turcia în România, E.S. Füsun Aramaz, consul general al Republicii Turcia la Constanţa, între anii 2010-2013. Alături de preşedintele UDTR, Fedbi Osman şi deputatul Iusein Ibram s-au aflat la masa de iftar: ambasadorul Republicii Turcia în România, Füsun Aramaz, coordonatorul Biroului TIKA Bucureşti, Yasemin Melez Biçer, consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Sulhi Turan, consulul general adjunct, Hasan Akdoğan, viceconsulul Sabiha Kacamak, ataşatul de cult islamic din cadrul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa , Arif Cevlek, ataşaţii din cadrul Consulatului General al Federaţiei Ruse la Constanţa, Nikolai Belera şi Yaroslav Eremeev.

La cina de iftar au fost prezenţi: secretarul general, prof. Ervin Ibraim, preşedinta comisiei de învăţământ, prof. Vildan Bormambet, preşedinta comisiei de cultură, Serin Türkoğlu, preşedinta comisiei de femei, Filiz Ismail, preşedintele comisiei de tineret, Harun Osman, directorul Colegiului Naţional „K. Atatürk”, prof. Accan Mologani şi redactorul şef al Radio T, Selmin Abaz.

Evenimentul a fost organizat de comisia de religie a UDTR şi a fost coordonat de vicepreşedinta comisiei, prof. Firdes Musledin. Uniunea Democrată Turcă din România a organizat în perioada lunii Ramazan, care a început în data de 6 mai, acțiuni cu caracter umanitar și cine tradiționale de iftar la filialele din: Constanța, Tulcea, București, Galați, Mangalia, Hârșova, Cobadin, Cumpăna, Tuzla şi Fântâna Mare.

Biroul de presă UDTR,

27 mai 2019
Altetei Sale Regale Principesei Margareta 6 decembrie 2017

Alteței Sale Regale,
Principesei Margareta, Custodele Coroanei României

Am primit cu regret şi tristețe vestea decesului Majestății Sale, Regele Mihai I. Timp de peste 90 de ani, Regele Mihai I a pus mai presus de orice interesele naționale şi a fost un reper de înțelepciune, continuitate şi normalitate în istoria mult încercată a românilor. Şi-a iubit patria şi i-a respectat valorile. Majestatea sa va rămâne în conştiința noastră şi a cetățenilor României indiferent de etnie, un model de distincție, demnitate şi curaj.
În aceste momente de adâncă tristețe, suntem cu sufletul şi cu gândul alături de Casa Regală îndoliată şi transmitem Familiei Regale sincere condoleanțe!

Preşedinte UDTR, Fedbi Osman
Deputat, Iusein Ibram

6 decembrie 2017
Ibram Iusein un nou mandat in Camera Deputatilor 27 ianuarie 2017

Iusein Ibram, un nou mandat în Camera Deputaţilor

Iusein Ibram
Iusein Ibram

Deputatul Iusein Ibram a obțínut un nou mandat în Parlamentul României, în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016. Conform rezultatelor centralizate la nivel național de către Biroul Electoral Central, Iusein Ibram a obținut 5536 de voturi din care 1954 în județul Constanța. Preşedintele UDTR, domnul Osman Fedbi a declarat: „aproximativ 2000 de voturi reprezintă un rezultat bun pentru județul Constanța, unde trăieşte marea majoritate a etnicilor turci. Rezultatul scrutinului demonstrează că etnicii turci au înțeles cât de important este să fie reprezentați în Parlament şi să beneficieze de cadrul legislativ necesar promovării şi perpetuării valorilor etno-culturale”.

La rândul său, deputatul Iusein Ibram a afirmat: „noul mandat de deputat obținut în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie mă motivează şi mă obligă să continui proiectele legate de comunitatea turcă. Dacă în mandatul trecut am reuşit să inițiez şi să văd promulgată Legea nr. 223/2016 privind instituirea Zilei Limbii Turce în data de 5 iunie, în această legislatură voi face tot ce îmi stă în putere să înființez la Constanța un Centru Cultural Multietnic. Un alt proiect pe care vreau să îl definitivez în cel mai scurt timp este mutarea Colegiului Național «Kemal Atatürk» de la Medgidia la Constanța.”

Domnul Ibram Iusein este deputat din partea Uniunii Democrate Turce din România din anul 2004 şi în prezent deține funcția de preşedinte al Comisiei permanente pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităților naționale a Camerei Deputaílor. Iusein Ibram este licențiat în Ştiințe Juridice şi deține studii postuniversitare în Managementul Instituțiilor Publice.

PR UDTR,

27 ianuarie 2017
Ibram Iusein desemnat sa candideze pentru un nou mandat de deputat 2 august 2016

Ibram Iusein desemnat să candideze pentru un nou mandat de deputat

Desemnare candidat deputat
Ibram Iusein desemnat să candideze

Uniunea Democrată Turcă din România şi-a desemnat , la Tulcea, candidatul la fucția de deputat în Parlamentul României, la alegerile parlamentare din 2016. Evenimentul a avut loc în cadrul Conferinței Naționale a UDTR care a reunit 89 de delegați din totalul de 108. Lucrările conferinței au fost conduse de preşedintele Osman Fedbi alături de un prezidiu format din: Iusein Gemal – prim-vicepreşedinte, Ibraim Ervin – secretar general, Vildan Bormambet – vicepreşedinte şi Gülten Abdula – preşedinte, filiala Galați.

Candidatul UDTR la funcția de deputat, domnul Ibram Iusein a fost desemnat cu 83 de voturi – pentru şi 6 – împotrivă, să candideze şi să reprezinte comunitatea turcă în Parlament, în viitoarea Legislatură 2016-2020.

Domnul Ibram Iusein este deputat din partea Uniunii Democrate Turce din România din anul 2004 şi în prezent deține funcția de preşedinte al comisiei permanente pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităților naționale dar şi pe cea de vicepreşedinte a comisiei permanente a Camerei Deputaților şi Senatului privind statutul deputaților şi al senatorilor, organizarea şi funcționarea şedințelor comune ale Camerei deputaților şi Senatului. Dacă va fi ales deputat şi în viitoarea Legislatură, deputatul Iusein Ibram îşi doreşte să reuşească, prin demersurile întreprinse deja, să mute Colegiul Național «M.K. Atatürk» de la Medgidia la Constanța şi să înființeze un Centru Cultural Multietnic tot la Constanța.
Iusein Ibram este licențiat în Ştiințe Juridice şi deține studii postuniversitare în Managementul Instituțiilor Publice.

PR UDTR,

2 august 2016
Mesaj 3 martie 2016

Mesaj

Către
Familia Regală

Am aflat cu îngrijorare de problemele de sănătate ale Majestății Sale, Regele Mihai, care trece în această perioadă prin momente dificile. Îi transmitem în numele nostru şi al comunității turce din România pe care o reprezentăm, multă sănătate şi puterea de a depăşi această cumpănă a vieții! Fie ca Dumnezeu să îi aline suferința şi să se însănătoşească!

Comunitatea turcă din România va păstra mereu un profund respect Familiei Regale şi nu va uita niciodată hotărârea regelui Catol I de a ridica în semn de omagiu, un lăcaş de cult musulmanilor din Constanța, edificiu arhitectural care dăinuie şi astăzi, fiind un simbol al oraşului.

Preşedinte UDTR, Ing.
Deputat,

3 martie 2016
Intrevederea deputatului Iusein Ibram si a membrilor grupului minoritatilor nationale cu Presedintele Romaniei 20 mai 2015

Întrevederea Deputatului Iusein Ibram
şi a membrilor grupului minorităţilor naţionale
cu Preşedintele României

Deputatii minoritatilor la Cotroceni
Deputatii minoritatilor la Cotroceni
Deputații minorităților
la Cotroceni

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit în data de cu membrii grupului parlamentar al minorităților naționale, din care a făcut parte şi deputatul UDTR, domnul Iusein Ibram. Discuțiile au vizat teme de interes pentru minoritățile naționale, care în opinia Preşedintelui României au reprezentat constant un factor de echilibru şi stabilitate în sistemul politic din România, în ultimii 25 de ani.

Conform Administrației Prezidențiale, Preşedintele României a transmis întreaga sa apreciere pentru eforturile organizațiilor minorităților naționale şi cele ale Grupului parlamentar de a promova constant valori şi principii democratice şi europene, pentru deschiderea permanentă pentru cooperare, dialog şi construcție împreună cu reprezentanții majorității.

Totodată, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, şi-a exprimat convingerea că „acest model de cooperare trebuie continuat şi îmbogățit, fiind parte esențială a viziunii sale privind statul român şi guvernarea.” În opinia sa, societatea şi statul român au nevoie de contribuția minorităților naționale la procesul de schimbare pe care îl parcurg în prezent, dar şi la proiectele naționale pe termen lung. Preşedintele României a mai subliniat că „obiectivele sale de mandat privind aplicarea legilor, funcționarea instituțiilor şi buna guvernare vor avea efecte pozitive inclusiv în ceea ce priveşte respectarea drepturilor minorităților naționale”.

Conform aceluiaşi comunicat de presă remis de Administrația Prezidențială, membrii Grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților au adus în discuție nevoia de a avea un proiect de țară asumat de întreaga societate românească, necesitatea păstrării identității etnice şi a dreptului de a studia în limba maternă, situația actuală din sistemul sanitar românesc, precum şi problema acordării cetățeniei române pentru cei care au studiat în România. În cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni a mai fost abordată problema restituirii proprietăților comunităților etnice şi religioase preluate abuziv de statul român şi adoptarea unui cadru legal pentru protejarea monumentelor istorice.

PR UDTR,

20 mai 2015
Participarea liderilor UDTR la actiunea umanitara organizata cu prilejul Ramazan Bayram 28 iulie 2014

Participarea liderilor UDTR la acţiunea umanitară
organizată cu prilejul Ramazan Bayram

Actiune umanitara de Ramazan Bayram
Actiune umanitara de Ramazan Bayram
Acțiune umanitară
de Ramazan Bayram

Președintele UDTR Osman Fedbi și deputatul Iusein Ibram, împreună cu secretarul general Ervin Ibraim, au participat în data de la o acțiune umanitară organizată în județul Constanța, cu ocazia Sărbătorii Ramazanului. Acțiunea a fost organizată de Ambasada Republicii Turcia la București, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, Asociația Oamenilor de Afaceri Turci – TIAD București și Dobrogea împreună cu Muftiatul Cultului Musulman din România.

Prima localitate în care au fost distribuite pachete a fost Cobadin. Au urmat Independența, Fântâna Mare, Medgidia și Cernavodă. La Cobadin, Fântâna Mare și Cernavodă au participat și liderii filialelor UDTR – Raim Naim, Memet Sebatin și Musa Caidar. Președintele UDTR, Osman Fedbi a declarat: „Sperăm ca alimentele primite de etnicii turci nevoiași să le aducă bucurie în suflet atât lor cât și famililor acestora. Astfel de acțiuni au devenit tradiționale în preajma sărbătorilor religioase și sunt un prilej de a ne întâlni cu membrii comunității și de a le ura: Ramazan Bayramınız Hayırlı olsun!”.

Conform declarației consulului general al Republicii Turcia la Constanța Ali Bozçalışkan, au fost distribuite 1140 de pachete cu alimente care conțineau printre altele zahăr, orez, făină, paste, ulei și potocale. Diplomatul turc a mai spus că „prezența ambasadorului Ömür Şölendil demonstrează importanța pe care diplomații turci acreditați în România și oamenii de afaceri o acordă etnicilor turci și tătari, în pragul Sărbătorii Ramazanului”. „Este o acțiune care dorim să ajungă la sufletele oamenilor și să îi facă să nu uite că suntem alături de ei atunci când au nevoie” a conchis Ali Bozçalışkan, care le-a mulțumit oamenilor de afaceri turci pentru sprijinul acordat în achiziționarea alimentelor distribuite.

La acțiunea umanitară au participat: ambasadorul Republicii Turcia la București Ömür Şölendil, consulul general al Republicii Turcia la Constanța Ali Bozçalışkan, viceconsulul Özgen Topçu, ataşatul de cult islamic Aytekin Akçin, președintele TIAD Aykut Akbulut, președintele TIAD Dobrogea Zeki Uysal, Ömer Süsli – membru al consiliului consultativ pentru turcii din exterior și comunitățile asociate, muftiul cultului musulman din România Murat Iusuf, deputații Iusein Ibram și Amet Varol precum și subprefecții Levent Accoium și Ersun Anefi.

PR UDTR,

28 iulie 2014
Deputatul Iusein Ibram in vizita oficiala in Republica Turcia 7 februarie 2014

Deputatul Iusein Ibram în vizită oficială
în Republica Turcia

Iusein cu Basescu la Ankara
Iusein cu Băsescu
la Ankara

În perioada 5-6 februarie 2014, deputatul Iusein Ibram a întreprins o vizită în Republică Turcia, în calitate de membru al delegației oficiale condusă de președintele Traian Băsescu. Programul vizitei a cuprins convorbiri oficiale cu participarea membrilor delegațiilor cu președintele Abdulah Gül, discuții cu președintele Marii Adunări Naționale Cemil Cicek precum și cu premierul Regep Tayyip Erdogan. În prima zi a vizitei oficiale șeful statului și membrii delegației s-au întâlnit la sediul Ambasadei României de la Ankara cu reprezentanții comunității române din Turcia precum și cu studenții români care învață la Ankara. În data de 6 februarie, deputatul Iusein Ibram a luat parte la lucrările Forumului economic româno-turc pentru investiții și comerț.

Conform declarațiilor deputatului Iusein Ibram, în cadrul discuțiilor oficiale a fost abordată și problema construirii unei geamii în cartierul Crângași din București, pe un teren pus la dispoziție de Primărie. Lucrările vor demara de îndată ce vor fi obținute toate autorizațiile și avizele necesare construirii lăcașului de cult. Fondurile sunt puse la dispoziție de Ministerul Culturii și investiția se va realiza prin intermediul Muftiatului Cultului Musulman din România.

PR UDTR,

7 februarie 2014
Deputatul Iusein Ibram in dialog cu tinerii etnici turci din Constanta 11 noiembrie 2013

Deputatul Iusein Ibram în dialog cu tinerii etnici turci din Constanța

la statuia din Tulcea
La statuia din Tulcea

În data de , un grup de tineri din cadrul ansamblului folcloric „Fidanlar” s-a întâlnit cu deputatul Iusein Ibram, la sediul filialei UDTR din Tulcea. Discuțiile s-au axat în principal pe probleme educaționale, tinerii fiind încurajați de deputatul UDTR să își continue studiile și să acceadă în învățământul universitar pentru a avea mai multe șanse pe piața forței de muncă din țară sau din Europa. Deputatul Iusein Ibram a declarat: „voi, generația tânără reprezentanți viitorul comunității turce din România. Avem nevoie de tineri educați cu un nivel înalt de pregătire care să devină lideri ai comunității.”

Cu prilejul împlinirii la 10 noiembrie a 75 de ani de la trecerea în neființă a fondatorului Republicii Turcia, tinerii însoțiți de parlamentarul român au depus flori la bustul lui Mustafa Kemal Atatürk situat în Parcul Minorităților din localitate. Programul tinerilor constănțeni la Tulcea a mai cuprins o vizită la Geamia Azizie, monument istoric construit în 1877 de Ismail Pașa dar și la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării.

PR UDTR,

11 noiembrie 2013
Participarea liderilor UDTR la actuni umanitare in preajma Sarbatorii Ramazanului 7 august 2013

Participarea liderilor UDTR la acţiuni umanitare
în preajma Sărbătorii Ramazanului

Actiune umanitara
Acțiune umanitară

În data de , deputatul Iusein Ibram și secretarul general, Ervin Ibraim au participat la o acțiune umanitară alături de muftiul cultului musulman din România, Muurat Iusuf și de ambasadorul Republicii Turcia la București, Omür Șölendil. Delegația formată din reprezentanți ai Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din București și Dobrogea, dar și din membri ai misiunii diplomatice a Republicii Turcia în România, a oferit pachete cu alimente credincioșilor musulmani din localitățile: Călărași, Medgidia, Castelu, Cobadin, Independența și Fântâna Mare. În aceeași seară, deputatul Iusein Ibram a participat în localitatea Cobadin la cina de iftar oferită de Ömer Susli, consilier în Consiliul Consultativ pentru Turcii din Exterior, regiunea Balcanilor. La cină au mai luat parte alături de muftiul Murat Iusuf, ambasadorul Republicii Turcia la București, Omür Șölendil și Însărcinatul cu Afaceri al Misiunii Diplomatice a SUA, în România, Duane Butcher.

PR UDTR,

7 august 2013