decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


22 februarie 2023

Noul Ambasador al Turciei în vizită la UDTR

Ozgur Altan la UDTR
Ozgur Altan la UDTR
Özgür Kıvanç Altan la UDTR

Preşedintele Uniunii Democrate Turce din România, ing. Fedbi Osman, a avut prima întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Turcia în România, E.S. Özgür Kıvanç Altan, , la sediul central al uniunii din Constanţa. La întrevedere au mai luat parte: prim-vicepreşedintele Iusein Gemal, secretarul general Ervin Ibraim, preşedinţi şi vicepreşedinţi de comisii de specialitate, precum şi ziarişti din cadrul redacţiei „Hakses”. La întâlnirea cu diplomatul turc a luat parte şi subprefectul Şenol Ali.

În cadrul discuţiilor, E.S. Özgür Kıvanç Altan a mulţumit pentru solidaritatea manifestată de etnicii turci prin implicarea în strângerea de fonduri sau obiecte de strictă necesitate pentru cei afectaţi de cutremurul din 6 februarie 2023, din Republica Turcia.
A fost întâia vizită de curtoazie efectuată de diplomatul turc la Constanţa, pentru a avea întrevederi atât cu edilul oraşului Constanţa, cu liderii UDTR şi cu directorul Radio T, prof. Ervin Ibraim, precum şi cu muftiul Murat Iusuf.
Ambasadorul Özgür Kıvanç Altan a venit în vizită la UDTR însoţit de Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, dl. Emre Yurdakul, de Consulul Ayça Doluküp şi de Muftiul Cultului Musulman din România, dl. Murat Iusuf.

Özgür Kıvanç Altan este noul Ambasador al Republicii Turcia la Bucureşti, din luna ianuarie a acestui an. Şi-a început cariera de diplomat în cadrul Ministerului de Externe al Republicii Turcia în 1996, an în care a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Ankara. A îndeplinit misiuni diplomatice în Bosnia Hertzegovina, Grecia, Belgia şi Statele Unite ale Americii. Printre funcţiile diplomatice îndeplinite se numără cea de Consul General la Consulatul General al Republicii Turcia din Miami şi cea de Consilier la Reprezentanţa Permanentă a Turciei la NATO. Özgür Kıvanç Altan este căsătorit şi are doi copii.

Biroul de presă UDTR,


Print