decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


4 august 2022

Mangalia a găzduit prima ediţie a Festivalului Baclvaua de aur

Baclavaua de aur
Baclavaua de aur
Baclvaua de aur

Timp de două zile, Mangalia a fost capitala de vară a produselor de patiserie tradiţionale turceşti, dar şi a muzicii şi a ritmurilor specifice comunităţii turce, în cadrul festivalului „Baclavaua de aur” care a avut loc în perioada 29–30 iulie. Festivalul a fost organizat de Uniunea Democrată Turcă din România – Sucursala Mangalia şi Primăria Mangalia, cu sprijinul comisiilor de cultură şi tineret din cadrul UDTR.

Festivalul „Baclavaua de aur” a debutat în prezenţa preşedintelui UDTR, ing. Osman Fedbi, a preşedintelui Sucursalei Mangalia a UDTR, dl. Ilmi Suliman, şi a preşedinţilor comisiilor de cultură, femei şi tineret, prof. Serin Türkoğlu, Filiz Ismail, respectiv Harun Osman. La festivitatea de deschidere au mai participat: subprefectul Şenol Ali, ataşatul Duygu Bozkurt din cadrul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa şi Tuna Balkan, directorul Centrului Cultural „Yunus Emre” Constanţa. Consiliul Local Mangalia a fost reprezentat la eveniment de consilierul Leila Ali.

Pe platoul din faţa Casei de Cultură au fost expuse preparate de patiserie tradiţionale turceşti, regină fiind savuroasa baclava cu nucă sau fistic. Baclavalele au fost preparate atât de turcoaicele din Mangalia, cât şi de cele de la sucursalele UDTR din Constanţa şi Cobadin. Programul artistic a fost susţinut de ansamblurile folclorice „Fidanlar” (Constanţa) şi „Tuna” (Tulcea) ale Uniunii Democrate Turce din România care au prezentat dansuri tradiţionale turceşti din zona Mării Negre.

Un moment inedit pentru turiştii prezenţi la festival l-a constituit demonstraţia de pictură Ebru, susţinută de preşedinta comisiei de cultură a UDTR, prof. Serin Türkoğlu. Festivalul, aflat la prima ediţie, a fost coordonat din partea UDTR de Reyhan Ismail, secretară la Sucursala Mangalia a UDTR.

Biroul de presă UDTR,


Print