decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


28 iulie 2022

Tabără culturală pentru elevi şi studenţi

Tabara culturala
Tabără culturală

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat o tabără culturală destinată elevilor şi studenţilor, în perioada 18–23 iulie, în localitatea Corbeni, judeţul Argeş. Tabăra a reunit elevi care studiază limba maternă în şcolile din judeţul Constanţa, dar şi tineri care fac parte din ansamblurile folclorice ale sucursalelor UDTR.

Tabăra este organizată anual de Comisia de cultură a UDTR şi oferă tinerilor din cadrul comunităţii turce, posibilitatea să înveţe dansuri noi şi să se antreneze cu instructori de dans din Republica Turcia. În acest an, cursurile de dans folcloric au fost ţinute de Inci Zişan, profesor instructor în cadrul Ansamblului de Dansuri Folclorice „Nilufer”, aparţinâd Primăriei din Bursa.

Tabăra a avut şi o componentă de creaţie şi artă populară. În cadrul unor ateliere de creaţie, elevii au fost învăţaţi de artizani din cadrul comunităţii turce, să confecţioneze obiecte ornamentale cu motive tradiţionale turceşti. Tot în cadrul proiectului, participanţii au vizitat Curtea Domnească şi Mănăstirea Curtea de Argeş şi au admirat barajul şi Lacul Vidraru, într-o excursie pe Transfăgărăşan.

La final, tinerii au primit diplome şi premii din partea UDTR. Proiectul a fost coordonat de preşedinta Comisiei de cultură a UDTR, prof. Serin Türkoğlu, în colaborare cu prof. Melek Osman, coordonator Patrimoniu Cultural UDTR.

Biroul de presă UDTR,


Print