decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


2 iunie 2015

1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului

Uniunea Democrată Turcă din România a marcat în zilele de 31 mai şi 1 iunie 2015, Ziua Internațională a Copilului, atât la Constanța cât şi la filialele UDTR din Medgidia, Cumpăna, Cobadin, Techirghiol, Amzacea, Tuzla, Fântâna Mare şi Tulcea. Astfel, circa 400 de copii ai comunității turce au petrecut împreună alături de profesorii lor de limba turcă şi de animatori clipe de neuitat, atrenându-se în activități şi jocuri specifice vârstei.

Dacă la Constanța copiii turci s-au reunit într-un centru comercial unde au primit din partea UDTR meniuri cu surprize, la filialele din județ aceştia s-au întâlnit la sediu, unde au fost antrenați în activități recreativ-educative. La Tulcea, copiii au fost primiți la sediul UDTR de deputatul Iusein Ibram care i-a sfătuit să confere educației un loc primordial în viață, deoarece cunoaşterea constiuie cel mai mare atú atunci când intri în competiție cu alții, atât în țară cât şi în străinătate.

Preşedintele UDTR, Osman Fedbi a declarat: „Dacă în anii trecuți copiii comunității turce din județele Constanța şi Tulcea sărbătoreau ziua de 1Iunie împreună, urmărind programele oferite de Complexul Muzeal de Ştiințe ale Naturii, în acest an am hotărât ca cei mai mici membri ai comunității să îşi sărbătorească ziua în localitățile lor, antrenându-se în concursuri distractive. UDTR marchează Ziua Copilului de două ori pe an, la 1 iunie şi 23 aprilie. Copiii noştri au mai sărbătorit şi au primit în dar rechizite şi dulciuri în data de 23 aprilie, cu prilejul Zilei Copilului în Republica Turcia şi a Suveranității Naționale. Atunci UDTR i-a premiat pe elevii cu rezultate foarte bune la Limba şi Literatura Turcă.”

Acțiunea de Ziua Internațională a Copilului din acest an a fost organizată de comisia de învățământ a UDTR şi a fost coordonată de prof. Subihan Iomer şi prof. Aisel Arif.

PR UDTR,


Print