decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


26 octombrie 2014

Conferinţa Naţională a UDTR

Conferinta Nationala 2014
Conferinta Nationala 2014
Conferinţa Naţională
a UDTR

Etnicii turci s-au reunit , la Palatul Parlamentului din Bucureşti pentru a-i alege prin vot secret pe liderii Uniunii Democrate Turce din România, pentru un mandat de patru ani. În cursa electorală s-au înscris: pentru funcția de preşedinte – Osman Fedbi, pentru cea de prim-vicepreşedinte Ali Ferdi şi Iusein Gemal, iar pentru cea de secretar general, Ervin Ibraim. Din cei 101 delegați prezenți la Conferința Națională, 91 i-au acordat votul preşedintelui Osman Fedbi. Ali Ferdi a obținut 41 de voturi din partea delegaților prezenți, în timp ce Iusein Gemal s-a bucurat de încrederea a 50 de etnici turci şi va deține funcția de prim-vicepreşedinte în următorii patru ani. Ultimul fotoliu din conducerea UDTR, cel de secretar general va fi ocupat de Ervin Ibraim care a fost votat de 81 de alegători.

Osman Fedbi este preşedinte al UDTR din 2004 şi a mai deținut această funcție şi în perioada 1994-1997. Osman Fedbi a fost în perioada 1996-2000 reprezentantul etnicilor turci în Parlamentul României. Iusein Gemal este de profesie medic şi deține funcția de prim-vicepreşedinte din anul 2006. Contracandidatul său, Ali Ferdi este absolvent al UMC şi actualmente este consilier al deputatului Ibram Iusein. Ervin Ibraim este profesor de limba turcă gradul I , director al Radio T şi a fost ales secretar general al UDTR pentru prima dată în anul 2006. Tot în 2006, Ervin Ibraim a urmat un stagiu de perfecționare în domeniul presei în Statele Unite ale Americii.

În cadrul Conferinței Naționale a fost aleasă şi comisia de cenzori a UDTR. Din comisia de cenzori vor face parte în următorii 4 ani: Accoium Durie, Amet Belcîz şi Abdula Ridvan.

Prezidiul Conferinței Naționale a fost format din: Osman Fedbi, Iusein Gemal, Ervin Ibraim, Iusein Ibram, Husein Cadir, Leman Talip şi Şemsi Turan. Din comisia de numărare şi validare a voturilor au făcut parte: Accan Mologani, Rustem Sevim, Salim Levent, Husein Selatin şi Constantin Pălău.

La Conferința Națională a UDTR au participat în calitate de invitați: Levent Accoium – subprefect al Județului Constanța, Aledin Amet – subsecretar de stat DRI şi Murat Iusuf – Muftiu al Cultului Musulman din România. La eveniment au mai fost prezenți: Osman Koray Ertaş – Ambasador al Republicii Turcia la Bucureşti, Özgen Topçu – vice-consul – Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța şi Sevil Debir – consilier la Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti.

PR UDTR,


Print