decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


8 mai 2014

Levent Accoium,
primul Subprefect al Județului Constanța de etnie turcă

Accoium Mustafa Levent
Accoium Mustafa Levent

Conform Hotârârii de Guvern nr. 369 din 6 mai 2014 publicată în Monitorul Oficial nr. 0329 din 7 mai 2014, domnul Accoium Mustafa Levent va exercita cu caracter temporar funcția publică de Subprefect al Județului Constanța
Până să fie numit Subprefect, Acoium Levent a deținut funcția de inspector în cadrul Primăriei Constanța, Serviciul - Management Documente. Accoium Levent a absolvit Facultatea de Științe Economice, Finanțe și Contabilitate la Universitatea din Oradea în anul 2000 și deține un Master în Administrație și Guvernare la Facultatea de Drept a Universității «Ovidius» din Constanța. În anul 2012, la Conferința Națională a UDTR, Accoium Levent și-a depus candidatura la funcția de deputat dar a pierdut în fața parlamentarului Iusein Ibram.

Președintele UDTR, Osman Fedbi a declarat: „Este pentru prima dată în istoria de mai bine de 20 de ani a Uniunii Democrate Turce din România când un cetățean român de etnie turcă ocupă funcția de Subprefect al Județului Constanța. Acest lucru ne bucură și demonstrează faptul că în România nici o minoritate etnică nu este discriminată ci beneficiază de aceleași drepturi și libertăți ca orice cetățean al țării. Această numire confirmă încă o dată faptul că Dobrogea este un model de conviețuire interetnică”
Accoium Levent a declarat: „numirea în funcția de Subprefect mă onorează și în același timp mă motivează să îndeplinesc cu succes atribuțiile ce imi vor reveni în cadrul Instituției Prefectului. Obiectivul meu principal este să acționez conform Programului de Guvernare, să fiu un garant al respectării legii. Principiile care îmi vor guverna activitatea vor fi: legalitatea, imparțialitatea, transparența și obiectivitatea”.


Print