decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


26 mai 2013

Târgul Internațional de Binefacere „Să dăruim împreună”,
ediția a VI-a

Targ binefacere 1
Targ binefacere 2
Târgul de binefacere

, în Portul Tomis s-a desfășurat Târgul Internațional de Binefacere „Să dăruim împreună”, ediția a VI-a. În acest an, târgul a fost organizat în cadrul evenimentelor Festivalului Tinereului, Sportului, Culturii Turce și Tătare, ediția a V-a care au loc la Constanța, în perioada 19-30 mai, festival organizat de Uniunea Democrată Turcă din România în parteneriat cu UDTTMR, Consulatul Republicii Turcia la Constanța și TIAD.

Târgul s-a organizat la inițiativa consulului general al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz având ca partener Instituția Prefectului și a reunit alte două Consulate din Constanța, al Republicii Populare Chineze și cel al Federației Ruse. La târgul de binefacere, țările participante au expus produse culinare specifice și obiecte tradiționale lucrate manual.

Constănțenii au avut posibilitatea să deguste din mâncărurile tradiționale și din produsele de patiserie pregătite de femei de la filialele din Constanța, Cobadin, Amzacea și Mangalia aparținând Uniunii Democrate Turce din România, coordonate de președintele comisiei de femei, Amet Melec. Ansamblul de dansuri folclorice „Fidanlar” aparținând UDTR, „Nunta Zamfirei” și „Marea Albastră” al CRLR, filiala Constanța au susținut un program artistic în fața spectatorilor din Portul Tomis.

Conform declarațiilor consulului general al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz, „cei peste 8.500 lei strânși din vânzarea produselor expuse vor fi donați Centrului de primire a copilului în regim de urgență din Constanța”.

La Târgul Internațional de Binefacere „Să dăruim împreună”, ediția a VI-a, au participat președintele UDTR Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, prefectul Eugen Bola, subprefectul Iucsel Selamet, consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz, consulul general al Republicii Populare Chineze, Su Yanwen și consulul general al Federației Ruse, Mikhail Reva.

PR UDTR,


Print