decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


3 august 2022

Festivalul Plăcintelor organizat în premieră la Techirghiol

Festivalul Placintelor
Festivalul Plăcintelor

Uniunea Democrată Turcă din România – Sucursala Techirghiol a organizat în perioada 22–24 iulie 2022 prima ediţie a Festivalului Plăcintelor (Nefis Pideler), în localitatea de pe malul lacului Techighiol. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Primăria Techighiol şi a reunit atât doamne de etnie turcă pricepute în prepararea produselor de patiserie tradiţionale, cât şi patiseri români din ţară. Timp de 3 zile, vizitatorii au avut posibilitatea să se familiarizeze cu preparatele specifice patiseriei turceşti, din care nu au lipsit plăcintele tradiţionale cu brânză şi carne, sau delicioasele baclavale.

Festivalul şi-a închis porţile duminică, 25 iulie, în acordurile muzicii tradiţionale turceşti cu un spectacol susţinut de ansamblul folcloric „Fidanlar” al UDTR. La festival a fost prezent şi preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman, care a declarat: „Am reuşit să organizăm la Techirghiol încă un eveniment memorabil – după Festivalul Cireşelor care a avut loc la începutul lunii iulie – în care am promovat arta culinară turcească, prin preparatele de patiserie tradiţionale, specifice turcilor dobrogeni. Sucursala Techirghiol a UDTR a reuşit să transforme pentru 3 zile faleza din localitate într-o oază de spiritualitate turcească, prin obiectele de artizanat expuse, prin dansurile tradiţionale turceşti şi prin delicioasele plăcinte tradiţionale. Desigur, acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul Primăriei Techirghiol cu care colaborăm excelent în ultimii 5 ani şi căreia îi mulţumim.”

Surpriza festinului culinar a fost oferită turiştilor prezenţi în ultima zi de festival, de Comisia de tineret a UDTR, care a purtat costume turceşti de epocă şi a defilat pe faleza din Techirghiol. La festival a fost prezent şi subprefectul Şenol Ali. Evenimentul, aflat la prima ediţie, a fost iniţiat şi coordonat de Seriha Menseit.

Biroul de presă UDTR,


Print