decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


9 martie 2017

Ziua Internaţională a Femeii

Ziua femeii
Ziua femeii
Ziua femeii

Uniunea Democrată Turcă din România a deschis seria manifestărilor culturale din această primăvară cu evenimente dedicate Zilei Internaționale a Femeii. Astfel, în perioada 7-8 martie, comisia de femei a UDTR a organizat la Constanța, Bucureşti, Tulcea şi Cobadin o serie de dezbateri pe tema «Implicarea femeii de etnie turcă în societate», urmate de serate turceşti.

, peste 200 de femei de la filialele UDTR din Constanța, Mangalia, Medgidia, Tuzla, Techirghiol, Cumpăna şi Lazu s-au reunit la Constanța pentru a marca împreună Ziua Internațională a Femeii. În deschiderea evenimentului preşedintele comisiei de femei, doamna Amet Melec a vorbit despre importanța Zilei de 8 Martie pentru femeile din întreaga lume punctând faptul că „în România membrele comunității turce se bucură de drepturi şi libertăți la fel ca populația majoritară dar în plus, pot să vorbească, să publice în limba maternă şi îşi pot promova identitatea etnică şi religioasă prin acțiuni finanțate de la bugetul de stat". O surpriză pentru doamnele comunității turce a constituit-o momentul artistic susținut de ansamblul folcloric «Delikanlilar» al UDTR, care a susținut un scurt program de dansuri tradiționale turceşti. Doamnele norocoase au câştigat la tombolă premii din partea UDTR, dar şi produse de îngrijire corporală din partea unui cunoscut producător de cosmetice. Seara a continuat în ritmurile muzicii turceşti, dar şi ale horelor româneşti.

A răspuns invitației comisiei de femei şi a ținut să le felicite pe membrele comunității turce, cu prilejul Zilei Internaționale a femeii, primarul comunei Cumpăna, doamna Mariana Gâju. Pentru prima dată de la sosirea în România, doamna Özlem Sertel, soția consulului general al Republicii Turcia la Constanța, Uygar Mustafa Sertel a fost alături de reprezentantele UDTR cu care s-a întreținut într-o atmosferă cordială.

PR UDTR,


Print