decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


27 ianuarie 2017

Iusein Ibram, un nou mandat în Camera Deputaţilor

Iusein Ibram
Iusein Ibram

Deputatul Iusein Ibram a obțínut un nou mandat în Parlamentul României, în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016. Conform rezultatelor centralizate la nivel național de către Biroul Electoral Central, Iusein Ibram a obținut 5536 de voturi din care 1954 în județul Constanța. Preşedintele UDTR, domnul Osman Fedbi a declarat: „aproximativ 2000 de voturi reprezintă un rezultat bun pentru județul Constanța, unde trăieşte marea majoritate a etnicilor turci. Rezultatul scrutinului demonstrează că etnicii turci au înțeles cât de important este să fie reprezentați în Parlament şi să beneficieze de cadrul legislativ necesar promovării şi perpetuării valorilor etno-culturale”.

La rândul său, deputatul Iusein Ibram a afirmat: „noul mandat de deputat obținut în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie mă motivează şi mă obligă să continui proiectele legate de comunitatea turcă. Dacă în mandatul trecut am reuşit să inițiez şi să văd promulgată Legea nr. 223/2016 privind instituirea Zilei Limbii Turce în data de 5 iunie, în această legislatură voi face tot ce îmi stă în putere să înființez la Constanța un Centru Cultural Multietnic. Un alt proiect pe care vreau să îl definitivez în cel mai scurt timp este mutarea Colegiului Național «Kemal Atatürk» de la Medgidia la Constanța.”

Domnul Ibram Iusein este deputat din partea Uniunii Democrate Turce din România din anul 2004 şi în prezent deține funcția de preşedinte al Comisiei permanente pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităților naționale a Camerei Deputaílor. Iusein Ibram este licențiat în Ştiințe Juridice şi deține studii postuniversitare în Managementul Instituțiilor Publice.

PR UDTR,


Print