decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


26 noiembrie 2015

Polifonii Culturale – Limbă, Cultură şi Civilizație Turcă în lume

Polifonii Culturale
Polifonii Culturale

Uniunea Democrată Turcă din România în parteneriat cu Facultatea de Litere din cadrul Universității «Ovidius» din Constanța şi cu sprijinul Agențíei Turce pentru Cooperare şi Coordonare (TIKA) organizează în perioada 26-28 noiembrie, la Constanța, cea de a III-a ediție a Conferinței Internaționale „Polifonii Culturale – Limbă, cultură şi civilizație turcă în lume”. Tema care integrează interesele de cercetare ale participanților este: Orient–Occident, complementarități, convergențe, armonii. Ediția din acest an a conferinței va fi dedicată Zilei Profesorului Turc, care se sărbătoreşte în fiecare an în Turcia, la 24 noiembrie.

Lucrările conferinței se deschid , la Universitatea «Ovidius» (Campus) din Constanța.
Manifestarea ştiințifică reuneşte peste 100 profesori din învățământul liceal şi universitar, personalități ale vieții academice din: România, Turcia, Cipru de Nord, Macedonia, Bulgaria, Republica Moldova, Kazahstan, Azerbaidjan precum şi din Kosovo.

În cadrul manifestării ştiințifice sunt dezbătute teme majore din vastul domeniu al culturii turce şi balcanice, menite să contribuie la o mai bună valorificare a cercetărilor în domeniu. Lucrările prezentate în cadrul conferinței vor fi publicate într-o broşură în limbile română, turcă şi engleză, cu sprijinul TIKA.
Preşedintele UDTR, Osman Fedbi a declarat: „Conferința Internațională Polifonii culturale – Limbă, Cultură şi Civilizație Turcă în lume este unul dintre cele mai importante proiecte ale UDTR, realizat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității «Ovidius», cu scopul de a promova limba şi cultura turcă.”

Programul oaspeților din străinătate mai cuprinde vizite la Uniunea Democrată Turcă din România, la Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România şi la Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța. , oaspeții din străinătate vor vizita geamia Ali Gazi Paşa şi mormântul lui Sari Saltuk de la Babadag.

PR UDTR,


Print