decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


31 octombrie 2015

Seară de poezie Yunus Emre

Seara Yunue Emre
Seara Yunue Emre
Seară de poezie Yunus Emre la UDTR

Comisia de femei a Uniunii Democrate Turce din România a organizat , la Constanța, o seară de poezie dedicată poetulul Yunus Emre.
În debutul manifestării, preşedintele comisiei de femei a UDTR, d-na Melec Amet a vorbit despre importanța operei poetului Yunus Emre, unul dintre cei mai mari poeți mistici ai culturii turce şi universale. „În urmă cu mai bine de 770 de ani, Yunus Emre milita în spiritul solidarității umane, pentru dragostea şi înțelegerea aproapelui, prin toleranță, frăție şi conviețuire paşnică, fără deosebire de rasă, apartenență etnică sau religioasă. Yunus Emre a marcat gândirea religioasă islamică, iar opera sa constituie o sursă de meditație şi de viață spirituală”, a spus Amet Melec în finalul discursului său.

Despre poezia lui Yunus Emre şi despre limbajul său poetic a vorbit şi profesorul Emin Emel care a subliniat faptul că „Yunus Emre reprezintă pentru pentru cultura turcă ceea ce reprezintă Eminescu pentru cea română”. Au recitat poezii aparținând poetului turc: prof. Subihan Iomer, prof. Aisel Arif, Accoium Durie, Fizula Cadrie ş.a.

În încheierea serii de poezie comisia de femei a oferit diplome participantelor. Seara de poezie a avut ca motto versurile lui Yunus Emre: „Să ne cunoaştem, hai veniți / În bună pace să trăim / Să iubim să fim iubiți / Că lumea n-o s-o moştenim” şi a reunit 50 de participante de la filialele UDTR din județul Constanța.

PR UDTR,


Print