decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


2 septembrie 2015

Ansamblul «Delikanlılar» mesager al folclorului românesc şi turcesc, la Istanbul

Delikanlilar la Istanbul
Delikanlilar la Istanbul
Delikanlılar la Istanbul

Ansamblul folcloric «Delikanlılar» aparținând Uniunii Democrate Turce din România a participat în perioada 29 august – 1 septembrie la Festivalul Internațional de Muzică şi Dans de la Istanbul, organizat de Asociația Folclorică «Boğaziçi». Festivalul a reunit participanți din România, Bulgaria, Grecia, Georgia, Tatarstan, Kîrgîzstan şi țara gazdă, Turcia.

Ansamblul folcloric «Delikanlılar» a urcat pe scena Festivalului Internațional de Dans de la Istanbul în data de şi a fost singura formație care a reprezentat România. Tinerii componenți ai ansamblului au prezentat o suită de dansuri populare româneşti: geampara, ofițereasca, o horă moldovenească şi un joc din zona Făgăraşului, dar şi dansuri tradiționale ale turcilor dobrogeni. Ansamblul folcloric «Delikanlılar» a fost aplaudat îndelung la scenă deschisă.

Coregraful ansamblului, Derya Amet, a declarat: „a fost o premieră pentru ansamblul «Delikanlıar» să prezinte dansuri populare româneşti, doarece repertoriul nostru cuprinde numai dansuri tradiționale turceşti. Am reuşit, în timpul record de trei zile, să învățăm dansuri din 3 regiuni geografice ale României, pentru care am primit ropote de aplauze. Prin participarea noastră la acest festival am demonstrat încă o dată că etnicii turci din Dobrogea reprezintă o punte de legătură între România şi Turcia.”

PR UDTR,


Print