decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


24 aprilie 2015

Vizita delegaţiei Asociaţiei Islamice din China

Asociatia Islamica din China la UDTR
Asociatia Islamica din China la UDTR
Asociația Islamică din China
la sediul UDTR

Preşedintele Uniunii Democrate Turce din România, Osman Fedbi, a primit în data de , la sediul central al UDTR, o delegație condusă de vicepreşedintele Asociației Islamice din China, domnul Hong Changyou. Delegația chineză este compusă din 5 membri ai Asociației Islamice din China şi efectuează o vizită de 5 zile în țara noastră, la invitația Muftiatului Cultului Musulman din România.

În cadrul discuțiilor, preşedintele Osman Fedbi a declarat: „relațiile bilaterale cu Asociația Islamică din China au început în urmă cu trei ani şi au ajuns la un nivel înalt în scurt timp, urmând ca la anul UDTR să participe la realizarea unei expoziții de cultură şi civilizație islamică în China. Sperăm ca aceste vizite reciproce şi schimburi culturale să contribuie la intensificarea relațiilor bilaterale dintre România şi China”. În cadrul întâlnirii, vicepreşedintele Asociației Islamice din China, domnul Hong Changyou a afirmat: „avem foarte multe lucruri în comun, suntem reprezentanți ai unor grupuri etnice în țările noastre, avem o relație strânsă cu celelalte comunități etnice şi suntem susținuți financiar de Guvern. Scopul vizitei noastre este de a întări relațiile de cooperare dintre Asociația Islamică din China şi reprezentanții comunității turce din România, începute în 2012. Dorim să cooperăm nu numai în plan cultural ci şi economic. Despre Constanța pot să spun doar atât: un oraş frumos cu oameni prietenoşi”.

La întrevederea cu delegația chineză au participat secretarul general al UDTR – Ervin Ibraim, preşedintele comisiei de religie – Islam Remzi, muftiul Cultului Musulman din România – Murat Iusuf, dar şi Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanța – Su Yanwen.

, delegația chineză va avea o întâlnire cu deputatul Iusein Ibram şi cu membrii comunității turce din Tulcea, la sediul filialei UDTR din localitate.

PR UDTR,


Print