decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


16 ianuarie 2015

Luceafărul poeziei româneşti

Mihai Eminescu
Mihai Eminescu

Uniunea Democrată Turcă din România deschide seria manifestărilor culturale din acest an, cu un eveniment dedicat „Luceafărului poeziei româneşti”. Manifestarea este organizată cu prilejul împlinirii a 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. În cadrul evenimentului vor fi recitate poezii semnate de Mihai Eminescu, în limbile română şi turcă şi va fi vernisată o expoziție de volume cu opera sa tradusă în limba turcă. Despre opera filozofică a lui Eminescu va vorbi Gülten Abdula care va face şi o paralelă între poezia sa şi a lui Yunus Emre. Momentul muzical va fi susținut de Elfyn Recep care va interpreta câteva melodii pe versurile lui Mihai Eminescu.

Preşedintele Osman Fedbi a declarat: „Eminescu este un mare poet romantic care a iubit valorile vieții, un miracol al culturii româneşti. Poeziile sale au fost traduse în limba turcă atât în România cât şi în Turcia. Eminescu este şi va rămâne poetul nepereche al tuturor românilor. Am organizat acest eveniment pentru a marca Ziua Culturii Române.”

La eveniment sunt aşteptați să participe: Osman Fedbi – Preşedinte UDTR, Ervin Ibraim – Secretar general UDTR, Aledin Amet – Subsecretar de Stat DRI, Murat Iusuf – Muftiu al Cultului Musulman din România, Levent Accoium – subprefect, reprezentanți ai ISJ Constanța şi ai Direcției Județene pentru Cultură. La manifestarea culturală dedicată lui Mihai Eminescu este aşteptat să participe şi Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozçalışkan.

Manifestarea este organizată de comisiile de cultură şi de femei aparținând UDTR şi se va desfăşura la restaurantul «Colonadelor» din Constanța.

PR UDTR,

Imagini surprinse la acest eveniment sunt publicate aici

Print