decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


18 decembrie 2014

Mevlana, poetul păcii şi al toleranței

Seminar Mevlana
Seminar Mevlana

Uniunea Democrată Turcă din România a încheiat seria manifestărilor culturale din acest an cu un seminar dedicat filozofului şi poetului Cellaledin Rumi-Mevlana. Seminarul a fost organizat , la Predeal, de comisia de tineret a UDTR. Despre creația poetică a lui Mevlana a vorbit Derya Amet care a prezentat şi un montaj power point despre poezia mistică a marelui filozof.
Preşedintele comisiei de tineret, Erkan Musledin, a declarat: „Mevlana este poetul păcii şi al toleranței, al iubirii între semeni, indiferent de religie. Mesajul operei sale transmis în urmă cu mai bine de 800 de ani îndeamnă la pace şi la toleranță, lucru pe care dorim să-l transmitem şi noi tinerilor din comunitate prin acțiunea noastră”.

Cellaledin Rumi a trăit între anii 1207-1273 la Konya şi este cunoscut ca poet mistic, teolog, filozof, părinte al dervişilor rotitori, un corifeu al culturii anatoliene.

Astăzi, 18 decembrie, cei 40 de tineri de etnie turcă aflați la Predeal vor vorbi despre Drepturile Omului. Vor fi abordate teme precum libertatea de exprimare, dreptul la educație şi dreptul la muncă.

PR UDTR,


Print