decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


4 octombrie 2014

Kurban Bayram

Kurban Bayram
Kurban Bayram

Uniunea Democrată Turcă din România marchează în perioada 4-7 octombrie, „Kurban Bayramı” (Sărbătoarea Sacrificiului), conform tradiției musulmane. În prima zi de Kurban Bayram, liderii UDTR vor participa la oficierea slujbei religioase la geamie, după care vor petrece ziua în familie sau împărțind din carnea sacrificată conform tradiției acestei sărbători. În zilele premergătoare sărbătorii, etnicii turci nevoiaşi de la filialele uniunii din județele Constanța şi Tulcea care nu au avut posibilitatea să sacrifice animale au primit din partea liderilor UDTR pachete cu carne (kurban) pentru a putea petrece sărbătoarea potrivit tradiției musulmane.

, liderii UDTR vor avea prima întâlnire oficială cu noul ambasador al Republicii Turcia la Bucureşti ES Osman Koray Ertaş şi vor participa la o recepție oferită de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța.

Sărbătoarea musulmană „Kurban Bayramı” comemorează în fiecare an religios gestul de sacrifciu al lui Ibrahim care, pus să aleagă între propriul fiu şi adorația pentru Allah, alege credința în Allah. Pentru toți musulmanii, Ibrahim reprezintă simbolul credinței în Allah, o credință mai puternică decât dragostea paternă. În zilele premergătoare sărbătorii, musulmanii efectuează pelerinajul la Mecca, unul dintre cei cinci stâlpi ai religiei islamice.

Preşedintele UDTR Osman Fedbi a declarat: „Kurban Bayramı este una dintre cele mai iubite sărbători a turcilor dobrogeni, o ocazie de a mai reflecta încă o dată la simbolul sacrificiului, o oportunitate de a dărui celor săraci şi de a aduce bucurie în sufletul oamenilor. Cu această ocazie, urez tuturor etnicilor turci: «Kurban Bayramınız mübarek olsun! – Sărbători fericite!»”

PR UDTR,


Print