decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


7 iunie 2014

Festivalul poeziei și cântecului turcesc – „Ana dilim, Güzel türkçem”

Uniunea Democrată Turcă din România în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice și Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează cea de-a II-a ediție a Festivalului poeziei și cântecului turcesc – «Ana dilim, Güzel türkçem» («Frumoasa mea limbă maternă»). Evenimentul va fi găzduit de sala «Remus Opreanu» din cadrul Instituției Prefectului a județului Constanța și va reuni elevi de etnie turcă din școlile din județ care au promovat faza locală a concursului de recitare și interpretare de cântec turcesc.

În confruntarea finală a concursului de sâmbătă vor intra în competiție aproximativ 100 de elevi din clasele I-XII care studiază limba turcă, din Constanța, Medgidia, Cobadin, Ciocârlia, Tuzla, Castelu, Cumpăna, Ovidiu și Valu Lui Traian. Pentru prima dată în acest an în cadrul Festivalului «Frumoasa mea limbă maternă» a fost introdus și un concurs de interpretare de cântec turcesc, cu scopul de a descoperi tinerele talente din cadrul comunității dar și pentru a reînvia folclorul tradițional al turcilor dobrogeni.
Președintele UDTR Osman Fedbi a declarat: „Festivalul Poeziei și cântecului turcesc «Ana dilim, Güzel türkçem» este cea mai amplă manifestare de promovare a limbii turce și a valorilor etno-culturale ale turcilor dobrogeni, organizată de comisiile de învățământ și de cultură ale UDTR. Suntem recunoscători Departamentului pentru Relații Interetnice că a considerat acest proiect eligibil în cadrul concursului de proiecte din acest an, sprijinindu-ne financiar în realizarea lui. Câștigătorii concursului vor beneficia de o tabără gratuită la munte în această vară.”

La eveniment sunt așteptați să participe președintele UDTR Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, subsecretarul de stat din cadrul DRI Aledin Amet, subprefecții Accoium Levent și Anefi Ersun, muftiul Cultului Musulman din România Murat Iusuf precum și consulul general al Republicii Turcia la Constanța Ali Bozçalıșkan.

PR UDTR,

Imagini surprinse la acest eveniment sunt publicate aici

Print