decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


30 mai 2014

Oaspeţi din Edremit în vizită la UDTR

Oaspeti din Edremit la UDTR
Oaspeti din Edremit la UDTR
Oaspeţi din Edremit
la UDTR

O delegație de profesori condusă de Nazim Yıldız directorul Liceului «Anadolu» din Edremit a fost primită în data de de secretarul general al UDTR, Ervin Ibraim. În cadrul discuțiilor, prof. Ervin Ibraim le-a prezentat oaspeților din Republica Turcia un scurt istoric al prezenței comunității turce în Dobrogea. Secretarul general a mai vorbit despre activitățile pe care le derulează UDTR, precum și despre posibilitatea elevilor de etnie turcă de a studia limba maternă și religia islamică în școli.

Oaspeții din Republica Turcia se află în România la invitația conducerii Liceului Teoretic din Murfatlar, unitate de învățământ cu care s-au înfrățit la începutul lunii mai, în cadrul unui proiect coordonat de Sinem Kutluana – din partea Liceului «Anadolu» și de Dalila Agi-Amet – din partea Liceului Teoretic din Murfatlar. Conform declarațiilor directorului Liceului Teoretic din Murfatlar, Sorin Cernăianu, Liceul «Anadolu» din Edremit este prima școală din Turcia cu care s-a înfrățit instituția de învățământ pe care o conduce și a fost aleasă datorită prestigiului de care se bucură, situându-se pe locul al III-lea în clasamentul celor mai bune licee.

Programul delegației din Turcia a mai cuprins o vizită la Muzeul Țăranului Român, la Parlamentul României, la Moscheea Carol I precum și la Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța.

PR UDTR,


Print