decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


30 noiembrie 2013

Ziua Naţională sărbătorită la Palatul Copiilor din Constanța

Ziua Nationala 2013
Ziua Nationala 2013
Ziua Națională 2013

Uniunea Democrată Turcă din România a marcat 95 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, , printr-un spectacol intitulat «Sărbătoarea națională în sufletele noastre». Spectacolul s-a desfășurat la Palatul Copiilor din Constanța și a reunit 100 de elevi din școlile constănțene. Pe scenă au urcat elevii Școlii Generale «Mihail Koiciu», care au prezentat un montaj literar artistic dedicat Sărbătorii Naționale, dar și cântece în limba turcă.

În cadrul manifestării au fost premiați elevii participanți la concursurile de desen și de creație literară lansate în școlile din Constanța, la începutul lunii noiembrie, având ca tematică Ziua Națională a României. Premiile au fost înmânate de președintele UDTR Osman Fedbi, de deputatul Iusein Ibram și de către consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozcalıșkan.

La finalul spectacolului, președintele UDTR Osman Fedbi a declarat: „Mulțumesc elevilor și cadrelor didactice pentru efortul depus de a realiza acest spectacol și pentru participarea la concursul de desen și eseuri. Cu prilejul Zilei Naționale doresc tutror cetățenilor români sănătate, fericire, o viață cât mai îmbelșugată și un An Nou mai bun decât cel precedent!” Și consulul general al Republicii Turcia la Constanța Ali Bozcalıșkan a ținut să transmită un mesaj de felicitare. Excelența sa a spus: „Felicit poporul român cu prilejul Zilei Naționale și le doresc tuturor pace, liniște și bunăstare iar etnicilor turci să fie în continuare buni cetățeni ai României.”

Evenimentul a fost organizat de comisia de cultură a UDTR și a fost coodonat de președintele și vicepreședintele acestei comisii, Serin Turkoğlu respectiv Melek Osman. La eveniment au mai luat parte secretarul general, prof. Ervin Ibraim, inspectorul școlar Icbal Anefi și Leila Hagi-Salim, consilier în cadrul Instituției Prefectului Județul Constanța.

PR UDTR,


Print