decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


25 octombrie 2013

Festival de Artă Culinară Turcească, ediția a VIII-a

Festivalul de arta culinara
Festivalul de artă culinară

Uniunea Democrată Turcă din România organizează , la Medgidia, cea de-a VIII-a ediție a Festivalului de Artă Culinară Turcească. Festivalul este organizat de comisia de femei din cadrul UDTR și le reunește anual într-un concurs pe cele mai pricepute doamne în arta culinară turcească. Concursul va cuprinde trei secțiuni: mâncare tradițională, patiserie și dulciuri. În cadrul festivalului va avea loc un spectacol de dansuri tradiționale turcești susținut de ansamblurile UDTR din Constanța, Hârșova și Amzacea și se va desfășura o parada a costumelor populare tradiționale.

Președintele comisiei de femei din cadrul UDTR și coordonatorul proiectului, Amet Melec a declarat: „arta culinară turcească își are originile în bucătăriile sultanilor și deține nenumărate secrete pe care turcoaicele din Dobrogea le transmit din generație în generație. Consider că bucătăria turcească, ridicată la rang de artă culinară dă un farmec aparte spațiului interetnic dobrogean. În acest an am ales ca locație Medgidia deoarece aici există o comunitate compactă de turci și constituie totodată un loc ideal pentru o astfel de manifestare.”

La eveniment vor participa președintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, reprezentanți ai administrației publice locale, precum și consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozçalıskan.

PR UDTR,


Print