Oaspeţi din Edremit în vizită la UDTR

Oaspeti din Edremit la UDTR
Oaspeti din Edremit la UDTR
Oaspeţi din Edremit
la UDTR

O delegație de profesori condusă de Nazim Yıldız directorul Liceului «Anadolu» din Edremit a fost primită în data de de secretarul general al UDTR, Ervin Ibraim. În cadrul discuțiilor, prof. Ervin Ibraim le-a prezentat oaspeților din Republica Turcia un scurt istoric al prezenței comunității turce în Dobrogea. Secretarul general a mai vorbit despre activitățile pe care le derulează UDTR, precum și despre posibilitatea elevilor de etnie turcă de a studia limba maternă și religia islamică în școli.

Oaspeții din Republica Turcia se află în România la invitația conducerii Liceului Teoretic din Murfatlar, unitate de învățământ cu care s-au înfrățit la începutul lunii mai, în cadrul unui proiect coordonat de Sinem Kutluana – din partea Liceului «Anadolu» și de Dalila Agi-Amet – din partea Liceului Teoretic din Murfatlar. Conform declarațiilor directorului Liceului Teoretic din Murfatlar, Sorin Cernăianu, Liceul «Anadolu» din Edremit este prima școală din Turcia cu care s-a înfrățit instituția de învățământ pe care o conduce și a fost aleasă datorită prestigiului de care se bucură, situându-se pe locul al III-lea în clasamentul celor mai bune licee.

Programul delegației din Turcia a mai cuprins o vizită la Muzeul Țăranului Român, la Parlamentul României, la Moscheea Carol I precum și la Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța.

PR UDTR,

logo UDTR