decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


23 octombrie 2019

Festivalul de Artă Culinară Turcească, ediţia a XIV-a

Festival Arta Culinara
Festival Arta Culinara
Artă Culinară Turcească

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat, prin intermediul comisiei de femei, cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească, , la Techirghiol. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Techirghiol. Festivalul le-a reunit pe cele mai pricepute doamne în arta culinară turcească, de la filialele UDTR din întreaga țară. Reprezentanții fiecărei filiale, din cele 17 care au intrat în concurs, au expus preparate culinare pregătite după rețete tradiționale, moștenite din generație în generație, specifice zonei în care locuiesc.

Concursul s-a desfășurat pe 3 secțiuni și anume: mâncare tradiţională, patiserie şi dulciuri. Competiția a fost jurizată de: Doina Babanica, Izet Sinan și Robert Nenciu. La prima secțiune, Mâncare tradițională, juriul a decis următorul clasament: locul I filiala București, locul II filiala Tulcea, locul III filiala Fântâna Mare și mențiune filiala Măcin. La secțiunea Patiserie, locul I a fost câștigat de fililala Cumpăna, locul II de filiala Cobadin, locul III de filiala Ada Kaleh și o mențiune a primit filiala Brăila. Premiul I, la secțiunea Dulciuri, a fost câștigat de filiala Techirghiol, premiul II de filiala Cernavodă, premiul III de filiala Babadag și mențiune de filiala Eforie. Juriul a mai acordat câte un premiu pentru cea mai aspectuoasă masă, filialelor: Mangalia, Tuzla și Lazu. Premiul pentru cea mai tânără gospodină a fost oferit de organizatori domnișoarei Selda Sadıc, în vârstă de 16 ani, de la filiala Hârșova. Premiile au fost înmânate de președintele UDTR, Fedbi Osman și de președinta comisiei de femei, Filiz Ismail.

În cadrul festivalului a avut loc un spectacol de dansuri tradiţionale turceşti susţinut de ansamblurile folclorice: «Delikanlılar» (UDTR), «Martilar» (UDTR) și «Sureya» (Casa de Cultură Techirghiol). Toți participanții la festival au putut degusta după jurizare din preparatele culinare expuse. Evenimentul a fost coordonat de președinta comisiei de femei, Filiz Ismail și de vicepreședinta comisiei, Durie Accoium.

Biroul de presă UDTR,


Print