decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


22 februarie 2017

Atelier de creaţie pentru elevi

Amuleta
Talisman Muska

Uniunea Democrată Turcă din România organizează , la sediul central din Constanța (str. Crişanei nr. 44), un atelier de creație cu tema «Amulete, simboluri în credința populară turcească». La atelierul de creație vor participa 50 de elevi, care studiază limba turcă maternă la nivel primar, gimnazial şi liceal în instituțiile de învățământ constănțene. Elevii vor lucra sub îndrumarea preşedintelui comisiei de cultură, Serin Türkoğlu şi a doamnei Gülçen Baykara, artist plastic din Republica Turcia.

Inițiatoarea proiectului, prof. Melek Osman, vicepreşedintele comisiei de cultură a declarat: „În credința populară turcească talismanele sunt aducătoare de noroc şi îl protejează pe purtător. Talismanele («mıska») sunt purtate de bărbații turci, au formă triunghiulară, sunt confecționate din piele şi în interior au scris pe o bucată de hârtie un verset din Coran. Este de datoria noastră să îi învățăm pe elevii cu înclinații artistice cum se realizează aceste talismane şi ce semnificație au în credința populară turcească.”

Atelierul de creație este organizat de comisia de cultură a UDTR şi face parte din seria de proiecte culturale destinate reînvierii tradițiilor turcilor dobrogeni.

PR UDTR,


Print