decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


16 decembrie 2016

Concurs „Mevlana”

Concurs Mevlana
Concurs Mevlana
Concurs Mevlana

În data de s-a desfăşurat la sediul central al UDTR din Constanța, festivitatea de premiere a elevilor participanți la Concursul «Mevlana», lansat în şcolile constănțene în luna noiembrie. Concursul a fost organizat de UDTR în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Constanța şi a reunit peste 100 de elevi care studiază limba turcă maternă în şcolile constănțene.

La secțiunea învățământ primar clasele 0-1, premiul I a fost câştigat de Resul Sara – Şcoala Gimnazială „Ghe. Țiteica” Constanța, profesor Iomer Subihan. Premiul al II-lea, Aşi Sergean – Şcoala Gimnazială nr. 1 Mangalia, profesor Memet Sibel şi premiul al III-lea a fost obținut de Osman Arda de la Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Haşdeu”, prof. Temur Feridan. La secțiunea clasele II-IV, clasamentul a fost următorul: Islam Feridan, Liceul Cobadin – premiul I, profesor Ibram Selime; Asan Sezer, Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Haşdeu” – premiul II, profesor Temur Feridan, Omer Aylin – Şcoala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu”, profesor Gemil Meral. Au fost acordate mențiuni elevilor: Demirgean Erin şi Osman Aurica de la Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Haşdeu”, prof. Temur Feridan. La secțiunea clasele V-VIII, locul I a fost ocupat de Cadir Denis de la Şcoala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu”, profesor Gemil Meral, locul II de Recep Iaşar de la Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Haşdeu” şi locul III de Amet Melisa de la Şcoala Gimnazială Viceamiral „Ion Murgescu” Valu lui Traian, prof. Nurla Vildan. Au mai fost acordate mențiuni elevilor: Mustafa Selin de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, profesor Iomer Subihan; Şaban Geaner de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Mangalia, profesor Memet Sibel şi Anisa Claudia de la Colegiul Național „K. Atatürk” din Medgidia. Premiile au fost înmânate de preşedintele UDTR, Osman Fedbi şi de inspectorul de specialitate din cadrul MENCS, prof. Vildan Bormambet.

La festivitatea de premiere a luat parte şi inspectorul de specialitate Icbal Anefi de la ISJ Constanța. Momentul «Mevlana» a fost susținut de profesorii de limba turcă Osman Melek, Arif Aisel, Sibel Memet, de redactorul şef al Radio T, Selmin Abaz şi de vicepreşedintele filialei Medgidia, Meric Abduraman. La finalul manifestării inspectorul din cadrul MENCS, prof. Vildan Bormambet, a înmânat diplome şi certificate de absolvire a cursului de „Educație interculturală pentru o şcoală nouă” profesorilor de limba turcă participanți la curs, program desfăşurat în luna octombrie la Sinaia.

Evenimentul a fost organizat de comisia de cultură a UDTR şi a fost coordonat de vicepreşedintele comisiei, prof. Melek Osman. La manifestare a participat şi secretarul general al UDTR, prof. Ervin Ibraim.

PR UDTR,


Print