decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


31 august 2015

Tabără de limba maternă, Bran, 2015

Tabara de limba materna
Tabara de limba materna
Tabără de limba maternă
Bran, 2015

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat în perioada 23-29 august, la Bran, o tabără destinată elevilor care studiază limba turcă în şcolile din județul Constanța. Cei 55 de elevi participanți la tabără au fost selecționați în funcție de rezultatele obținute la olimpiada de limba turcă, faza națională şi la concursul «Frumoasa mea limbă maternă», aceştia clasându-se pe primele locuri la cele două competiții organizate în acest an de ISJ Constanța, în parteneriat cu UDTR.

Elevii au participat în cadrul taberei la cursuri de limba turcă, dar şi la programe educativ-distractive. Copiii au parcurs trasee turistice, parte dintre acestea traversându-le cu tiroliana. Nu au lipsit drumețiile şi vizitele la Cetatea Râşnov, Peştera Valea Cetății, Parcul Dino, precum şi la Grădina Zoologică din Braşov.

Ultima zi a taberei a fost destinată concursurilor de interpretare: dans, cântec, poezie şi versete din Coran. La interpretare cântec, locul I a fost ocupat de Dilsız Emel, la recitare de către Cherim Zeinur, la dans de Coteanu Francesca, iar la versete din Coran, de către Demircan Esra Güner. Competiția de Miss şi Mister a fost câştigată de Güneş Berna şi Sercan Yesa.

Preşedintele UDTR a declarat: „A devenit deja o tradiție ca elevii din comunitatea noastră care obțin rezultate deosebite la olimpiadele şcolare să beneficieze de o tabără gratuită la munte din partea UDTR. Ne-am ținut de promisiune şi în acest an şi le-am oferit elevilor o săptămână de vacanță educativă şi distractivă. Este modul nostru de a-i răsplăti pe cei mai buni elevi, de a-i stimula să intre mereu în competiție şi de a se clasa pe primele locuri.”

PR UDTR,


Print