decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


21 mai 2015

Festivalul Cultural-Sportiv al Tineretului, ediția a X-a

Festivalul Tineretului 2015
Festivalul Cultural-Sportiv
al Tineretului

Uniunea Democrată Turcă din România organizează în perioada 22-23 mai, cea de-a X-a ediție a Festivalului Cultural-Sportiv al Tineretului. Festivalul va debuta cu un mini-campionat de fotbal la care vor participa tineri aparținând comunităților turcă, tătară şi a ruşilor – lipoveni. Campionatul de fotbal se va desfăşura pe terenul sintetic al Hotelului Dorna din stațiunea Mamaia şi se va încheia la orele 12.30 cu festivitatea de premiere a echipelor învingătoare.

Tot , în sala de conferințe a Hotelului «Florida» din Mamaia, tinerii sunt invitați să participe la simpozionul cu tema: „Mustafa Kemal Atatürk, model pentru tinerii turci din Dobrogea”. Vor susține lucrări pe această temă: conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu – Decan al Facultății de Istorie şi Ştiințe Politice, Universitatea «Ovidius», dr. Delia Cornea – Muzeul de Istorie Națională şi Arheologie şi Serin Türkoglu – Preşedinte comisia de cultură a UDTR.

De la ora 18.00, tinerii se vor întrece într-un concurs de dans tradițional turcesc, la care vor participa componenți ai ansamblurilor folclorice ale UDTR.

, în localitatea Cumpăna va fi organizat un picnic pentru tinerii de la filialele UDTR din județul Constanța.

La Festivalul Cultural Sportiv al Tineretului sunt aşteptați să participe: preşedintele UDTR – Osman Fedbi, secretarul general – Ervin Ibraim, deputatul UDTR – Iusein Ibram, subprefectul Levent Accoium precum şi reprezentanți ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța.

Festivalul se organizează anual de comisia de tineret a UDTR, cu prilejul Zilei Tineretului care se aniversează în fiecare an, la 19 mai, în Republica Turcia. Primul preşedinte al Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk a dedicat ziua de 19 mai, tinerilor, transformând-o în anul 1938 în sărbătoare națională.

PR UDTR,


Print