decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


9 mai 2015

Monumentele istorice din Hârşova, încotro?

Cetatea Carsium
Cetatea Carsium

Uniunea Democrată Turcă din România – filiala Hârşova – organizează , la Casa de Cultură din localitate, o dezbatere în cadrul acțiunii «Hârşova, străveche cetate otomană», cu tema „Monumentele istorice din Hârşova, încotro?” Dezbaterile din cadrul simpozionului se vor axa în principal pe posibilitățíle de valorificare a cetății şi necropolei otomane, de includere a acestora în circuitul turistic. Particpanții la eveniment vor vizita necropola şi cetatea otomană.
În cadrul aceluiaşi eveniment, ansamblul folcloric «Martalar» format din elevi de etnie turcă de la Şcoala nr. 1 din localitate, va susține un scurt program artistic.

Cetatea Hârşova constituie una dintre cele mai interesante mărturii arheologice şi a fost ridicată pe vechile ruine ale unei cetăți romane, construită de Împăratul Traian. În 1389, Mircea cel Bătrân a cucerit Hârşova, iar în secolul al XV-lea localitatea a intrat sub stăpânire otomană.

La eveniment vor participa: preşedintele UDTR – ing. Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, preşedintele filialei Hârşova – Memet Redvan, reprezentanți ai Muzeului «Carsium» din Hârşova, ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța şi coordonatorul Biroului TIKA din Bucureşti, Haci Ahmet Daştan.

PR UDTR,


Print