decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


3 septembrie 2014

Tabără de limba maternă

Predeal
Tabără la Predeal

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat în perioada 27 august – 2 septembrie, la Predeal, o tabără destinată elevilor care studiază limba turcă în şcolile din județul Constanța. Cei 60 de elevi participanți la tabără au fost selecționați în funcție de rezultatele obținute la olimpiada de limba turcă, faza națională şi la concursul «Frumoasa mea limbă maternă», aceştia clasându-se pe primele trei locuri la cele două competiții organizate de UDTR în parteneriat cu ISJ Constanța, Ministerul Educației Naționale şi Departamentul pentru Relații Interetnice.

Elevii au participat în cadrul taberei la cercuri de poezie şi literatură turcă, la cursuri de pictură cu henna, de dans tradițional turcesc şi s-au întrecut în cadrul unor concursuri de eseuri, creație artistică din produse reciclabile dar şi de Miss şi Mister. La concursul de creație artistică din produse reciclabile elevii și-au folosit imaginația pentru a crea obiecte decorative din peturi şi hârtie colorată. Pe primele locuri la cele patru secțiuni: peşte, fluture, iepure şi ramă de tablou s-au clasat Ionescu Irina – Colegiul Național Pedagogic «Constantin Brătescu», Cadir Elif Aisel – Școala Generală din Ciocârlia de Jos, Güneş Berkant – Şcoala Generală «Gheorghe Țiteica» şi Akdag Kader – Colegiul Național «Kemal Atatürk» dın Medgidia. La concursuI de eseuri în limba turcă, categoria clasele V-VIII, locul I a fost cucerit Güneş Berkant – Şcoala Generală «Gheorghe Țiteica», iar la categoria clasele IX-XII pe locul I s-au clasat Denizcan Esra Güler de la Liceul Traian din Constanța și Aylin Asan de la Colegiul Național «Mihai Eminescu». Concursul de eseuri în limba română la categoria gimnaziu a fost câștigat de Vulpe Andra și Ionescu Irina, eleve la Colegiul Pedagogic «Constantin Brătescu» și de Mocanu Gabriela de la Colegiul Național «Kemal Atatürk», la categoria cursuri liceale.

În cadrul taberei au fost organizate și vizite de documentare la Castelele Peleş şi Bran, la Cetatea Râşnov dar şi excursii la Babele şi Sfinxul. Elevii au parcurs trasee turistice traversând cu tiroliana în Parcul Aventura din Braşov. Activitățile elevilor au fost coordonate de profesorii Melek Osman, Subihan Iomer, Firdes Musledin, Aisel Arif și Ömür Yılmaz.

PR UDTR,


Print