decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


14 mai 2014

Ceremonie de învestire a Subprefectului Levent Accoium

Investirea subprefectului
Investirea subprefectului

, a fost învestit Subprefect al Județului Constanța, Levent Mustafa Accoium, primul cetățean român de etnie turcă ce va ocupa un fotoliu de înalt funcționar public în cadrul Instituției Prefectului. Învestirea a avut loc la o săptămână după ce la propunerea Uniunii Democrate Turce din România, prin Hotărîrea de Guvern nr. 369 Levent Accoium a fost numit să exercite cu caracter temporar funcția publică de Subprefect al Județului Constanța. Ceremonia de învestire a fost condusă de Prefectul Radu Volcinschi. Subprefectul Levent Accoium a rostit jurământul cu mâna pe Coran, așa cum se obișnuiește în cazul demnitarilor români de religie islamică.

După învestire, Subprefectul Levent Accoium a declarat: „Este prima dată în istoria UDTR când un reprezentant al etnicilor turci ocupă această funcție și acest lucru mă onorează, dar în același timp mă motivează să îndeplinesc cu succes atribuțiile ce îmi vor reveni în cadrul Instituției Prefectului. Obiectivul meu principal este să acționez conform Programului Guvernului și să fiu un garant al respectării legii. Voi fi totodată un garant al respectăriii drepturilor și libertăților minorităților etnice din Dobrogea și din întreaga țară. Principiile care îmi vor guverna activitatea vor fi: legalitatea, imparțialitatea, transparența și obiectivitatea. Sunt convins că voi colabora excelent cu domnul Prefect Radu Volcinschi. Îi doresc succes în activitate colegului meu, Ersun Anefi, musulman ca și mine, cu care sper să colaborez fructuos în interesul Instituției Prefectului Județului Constanța”.
La rândul său, Prefectul Radu Volcinschi a declarat: „Este pentru prima dată în istorie când județul Constanța are doi subprefecți desemnați de minoritățile naționale, iar eu mă bucur că acest lucru s-a întâmplat în momentul în care sunt eu Prefect. Îmi doresc foarte mult și sper să formăm o echipă puternică care să acționeze conform programului Guvernului prin care să aducem un plus județului Constanța”.

Ceremonia de învestire s-a desfășurat în prezența președintelui UDTR Osman Fedbi, a secretarului general Ervin Ibraim, a președintelui comisiei de femei Amet Melec și a numeroși membri ai comunității turce. La eveniment au mai participat reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate, ai comunităților etnice, precum și consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozçalıșkan și consulul Republicii Populare Chineze la Constanța, Wang Qingshan.

PR UDTR,
Sorina Asan


Print