decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


11 noiembrie 2013

Mustafa Kemal Atatürk comemorat la Constanța

Comemorare Ataturk
Comemorare Ataturk
Comemorarea lui Atatürk

Uniunea Democrată Turcă din România în parteneriat cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța a organizat , la Biblioteca Județeană „I. N. Roman”, ceremonia de comemorare a 75 de ani de la trecerea în neființă a fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk.

Ceremonia a debutat cu păstrarea unui moment de reculegere în memoria marelui lider Mustafa Kemal Atatürk și a fost urmată de alocuțiuni rostite de subprefectul județului Constanța, Iucsel Selamat, de subsecretarul de stat din cadrul DRI, Amet Aledin, de muftiul Cultului Musulman din România, Murat Iusuf și de președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci „Dobrogea”, Zeki Uysal.

Consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozçalıșkan a vorbit despre importanța politicii marelui lider, Mustafa Kemal Atatürk iar dr. Virgil Coman, șef serviciu în cadrul Direcției Județene Arhivele Statului a susținut un discurs despre momentele care au marcat istoria Turciei o dată cu proclamarea Republicii. Ceremonia a continuat cu un program artistic susținut de corul „Mehtap” aparținând UDTR și de elevii Colegiului Național „Kemal Atatürk” din Medgidia care au interpretat Oratoriul „Atatürk”. Hayat Memiș a recitat o poezie proprie intitulată „Ataturk” iar copiii prezenți la eveniment au depus flori la bustul liderului turc. La comemorare a participat secretarul general UDTR prof. Ervin Ibraim și numeroși membri ai comunității.

Evenimentul a fost organizat de comisia de cultură a UDTR și a fost coordonat de Serin Turkoğlu.

PR UDTR,


Print