decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


21 iulie 2013

Tabăra de Limbă Maternă – Predeal, 2013

tabara Predeal
tabara Predeal
Tabără la Predeal

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat în această săptămână, la Predeal, «Tabăra de limbă maternă». În cadrul taberei, 80 de copii de etnie turcă au urmat cursuri de limbă maternă, s-au întrecut în concursuri de șah, desen, interpretare, eseu, dar și în jocuri distractive. Elevii au fost selectați în funcție de performanțele la limba turcă și de rezultatele obținute la concursurile școlare organizate atât de Inspectoratul Școlar Județean cât și de Uniunea Democrată Turcă din România, în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice.

Pe primele locuri la concursurile organizate în tabăra s-au clasat elevii: Gafar Sibel, Guneș Berkant, Seit Amet Aylin, Talagai Daniel, Gazi Tamer, Mustafa Eda Melisa, Yesa Sercan, Onur Sadik și Borseit Emre. Premiile câștigătorilor au fost înmânate de președintele UDTR, Osman Fedbi, inspectorul de limba turcă, Icbal Anefi și inspectorul de limba română, Cristina Ivan. Concursul de Miss și Mister a fost câștigat de Mustafa Melisa și Seit Memet Levent.

Președintele Osman Fedbi a declarat: „este pentru prima oară în acest an, când în tabără participă toți elevii de etnie turcă ce s-au clasat pe primele locuri la olimpiadele școlare naționale și internaționale precum și la concursul «Frumoasa mea limbă maternă», organizat de UDTR, în parteneriat cu DRI”. Tabăra anuală de limbă maternă este una din acțiunile noastre tradiționale, de perfecționare și promovare a limbii turce.

Printre elevii participanți s-au aflat și câțiva copii din localitățile Valu lui Traian și Medgidia care au fost pentru prima dată într-o tabără și într-o zonă muntoasă a țării. Programul taberei a cuprins o vizită la Castelul Bran, la Castelul Peleș și la Parcul de Distracții «Aventura» din Brașov.

PR UDTR,

Imagini surprinse la acest eveniment sunt publicate aici

Print