decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


22 noiembrie 2010

Uniunea Democrată Turcă din România marchează , printr-o masă rotundă, „Ziua profesorului”. Evenimentul se va desfășura începând cu orele 14.00, la Casa Corpului Didactic din Constanța În cadrul mesei rotunde vor avea loc discuții libere despre problemele cu care se confruntă profesorii de limba turcă dar și despre performanțele obținute de aceștia în concursurile școlare, împreună cu copiii de etnie turcă. Vor fi aleși metodiștii de limba turcă și se va stabili orarul viitoarelor cursuri de limba maternă, ce se vor desfășura în vacanța inter-semestrială.

În cadrul aceluiași eveniment se va desfășura și cursul festiv de încheiere a modulului de perfecționare a profesorilor de limba turcă, organizat în această toamnă în cadrul Casei Corpului Didactic, de Inspectoratul Școlar Județean, cu sprijinul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța.

Cadrele didactice cu performanțe în domeniul educațional vor primi diplome pentru merite deosebite în promovarea limbii turce, dar și diplome de excelență pentru întreaga activitate didactică, volume editate de UDTR și obiecte de birotică necesare în desfășurarea activității profesionale.

„Ziua profesorului” este sărbătorită în Turcia pe 24 noiembrie, din 1981 când președintele Kenan Evren a ales această zi pentru a fi marcată la nivel național, ca semn de respect și de prețuire pentru cadrele didactice. În Turcia, cadrele didactice se bucură de un respect desosebit din partea statului deoarece așa cum declara Mustafa Kemal Ataturk, întemeietorul unei republici moderne:”tânăra generație este creată și modelată de profesori”.

La eveniment vor participa: președintele UDTR, ing.Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, inspectorul de specialitate din cadrul MECT, Vildan Bormambet precum și consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz.

Festivitatea de premiere a profesorilor de limba turcă va începe la orele 17.00 la Restaurantul „Colonadelor” din Constanța.


Print