decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


22 august 2010

Uniunea Democrată Turcă din România organizează în perioada 23-29 august, «Tabăra culturală etnică de limba maternă». Proiectul este realizat în parteneriat cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România și Ambasada Republicii Turcia la București.

Tabăra reunește 60 de elevi de etnie turcă și tătară din ciclul gimnazial selectați din rândul copiilor care s-au clasat pe primele locuri la olimpiada de limba turcă, faza națională și la cea de religie islamică. În cadrul taberei se vor desfășura cursuri intensive de limba turcă, de cultură și civilizație, concursuri de creație și jocuri distractive. În programul taberei este inclusă și vizitarea Muzeului Național Peleș și a Castelului Bran.

„Tabăra culturală etnică de limba maternă” se înscrie în programele educaționale derulate de UDTR în scopul perfecționării cunoștințelor de limbă, cultura și civilizație turcă. La finalul taberei, într-un cadru festiv elevii câștigători ai concursurilor de creație vor primi premii și diplome din partea UDTR. Acestea vor fi înmânate de către președintele uniunii, ing. Osman Fedbi.


Print