decor decor

design Cicero Fârtat
© 2006-2015 UDTR; toate drepturile rezervate

decor stema Romaniei

START

Arhiva comunicatelor de presă ale UDTR


9 iunie 2010

Uniunea Democrată Turcă din România organizează în perioada 10-13 iunie, simpozionul internațional «Femeia turcă din Balcani». Evenimentul este organizat de UDTR în parteneriat cu Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. Manifestarea se află la a V-a ediție și reunește lideri ai organizațiilor de femei din țări precum: Turcia, Grecia, Bulgaria, Macedonia și România.

În acest an, participantele la simpozion vor dezbate subiecte precum:Locul femeii turce în cadrul politicilor sociale ale Uniunii Europene, Locul femeii în societate și drepturile acesteia, Femeia și problemele familiale (discriminarea în cadrul familiei), Rolul social, economic și politic al femeii turce în țările balcanice și în Europa.

După simpozion invitatele vor asista la o parada a costumelor tradiționale turcești unde vor fi prezentate obiecte vestimentare vechi de peste o sută de ani, scoase din lăzile de zestre ale celor mai în vârstă membre ale comunității. Participantele la simpozion de peste hotare vor avea ocazia să viziteze litoralul românesc, .

La eveniment vor participa alături de conducerea comisiei de femei, șı de invitatele dın străinătate: președintele UDTR, ing. Osman Fedbi, prim vicepreședintele, dr. Iusein Gemal, secretarul general, prof. Ervin Ibraim precum și deputatul Iusein Ibram. La simpozion va lua parte și consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz.

În vederea mediatizării acestui eveniment vă așteptăm , la hotelul Ten din Constanța.


Print